Menu

Sluiten

Particulier

Hoe u als particulier kunt ondersteunen

Nederland Monumentenland is een goed doel zonder winstoogmerk. Als stichting hebben we de status culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat alle giften en donaties fiscaal aftrekbaar zijn voor particulieren en bedrijven. Daarnaast biedt een culturele ANBI nóg meer voordelen ten opzichte van een reguliere ANBI. Als particulier mag u een gift aan een culturele ANBI 1,25 keer aftrekken in de aangifte inkomsten-belasting. Bedrijven die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen zelfs 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken.

Eenmalig doneren

Nederland Monumentenland waardeert élke donatie. Zodat we ook in de toekomst voor iedereen de verbindende schakel blijven tussen publiek en cultureel erfgoed. Wilt u ons eenmalig steunen zonder bijkomende verplichtingen? Maak dan uw donatie over via de donatiebutton aan de rechterkant van deze pagina.

Periodieke schenking

U kunt ook periodiek schenken. Periodieke giften zijn giften die u structureel doet. Bijvoorbeeld elke maand of elk jaar. De wet stelt wel dat u een schenkingsovereenkomst afsluit met een looptijd van minimaal 5 jaar. U kunt een schenkingsformulier aanvragen via Nederland Monumentenland. Of downloaden via de website van de Belastingdienst. Een periodieke gift kent geen 1%-drempel en geen aftrekplafond en is aftrekbaar in box 1, ongeacht de hoogte van de gift.

Fonds op naam

Met een Fonds op Naam benoemt u heel specifiek aan welk project of taakgebied van Nederland Monumentenland u jaarlijks wilt bijdragen. Vaak wordt een Fonds op Naam afgesloten in combinatie met een periodieke schenking. U geniet dan van alle fiscale voordelen én uw bijdrage komt terecht bij het door u vooraf uitgekozen project.

Nalaten

U kunt een bedrag aan Nederland Monumentenland nalaten door middel van een testament. Uiteraard kunt u uw nalatenschap op elk gewenst moment wijzigen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over eenmalig doneren, periodiek schenken, een Fonds op naam of nalaten aan Nederland Monumentenland stuur dan gerust een persoonlijk bericht naar onze directeur de heer H. de boer: h.deboer@monumentenland.nl. Desgewenst wordt er een persoonlijk gesprek met u ingepland.

Toch liever zakelijk steunen?