fbpx

Menu

Sluiten

Laten we zuinig zijn op ons Erfgoed

Steun stichting Nederland Monumentenland

Bij Stichting Nederland Monumentenland maken we ons sterk voor het behoud van de monumenten in Nederland. Monumenten zijn immers ons culturele erfgoed. Ze geven een kijkje in het dagelijkse leven van onze voorouders en vormen de basis voor onze culturele identiteit en onze leefomgeving. Door ontmoetingen tussen monumenteigenaren, erfgoedprofessionals, publiek én monumenten te organiseren, worden de monumenten volop beleefd, opnieuw gewaardeerd en gekoesterd. Op deze manier creëren wij cultureel bewustzijn en vergroten we het draagvlak voor het behoud van monumenten.

Word Erfgoedvriend

Word vriend van stichting Nederland Monumentenland en maak een jaar lang deel uit van onze enthousiaste beweging. Zo maken we ons samen sterk voor het behoud van de monumenten in Nederland.
Word Erfgoedvriend

Eénmalig doneren

Elke dag werken wij aan de verbinding tussen mensen en monumenten. Ons land zit in een verbouwing en monumenten moeten worden beschermd. Help mee en steun ons met een eenmalige gift.
Doneer direct

Periodiek schenken

Het behouden van monumenten is een zaak van een lange adem. Schenk je ons vijf jaar lang een vast bedrag? Dan noemen we dit een periodieke schenking, welke je volledig kunt aftrekken van je aangifte inkomstenbelasting.
Schenk periodiek

Een gift in uw testament

Een oude molen in jouw woonplaats of een kasteel in Gelderland. Wij willen deze monumenten behouden. Jij kunt daar ook aan bijdragen door Nederland Monumentenland op te nemen in jouw testament.
Meer over nalaten

Zakelijk steunen

Wij werken graag samen met bedrijven die hart voor erfgoed hebben. Samen zetten we ons in voor de bescherming en het behoud van de monumenten in Nederland, voor huidige en toekomstige generaties.
Zakelijk steunen

Word vrijwilliger

Hou je van erfgoed? Wil je ons helpen bij bijvoorbeeld de organisatie van de Vriendenloterij Open Monumentendag? Of wil je je op een ander manier inzetten voor onze monumenten?
Word vrijwilliger

Nederland Monumentenland organiseert onder meer de volgende activiteiten:

Daarnaast beheert Nederland Monumentenland de digitale stem van het erfgoed en het online platform vóór en dóór de erfgoedsector; De Erfgoedstem.

Doneren met belastingvoordeel
Nederland Monumentenland is een stichting (zonder winstoogmerk) en heeft een culturele ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Donateurs van een ANBI hebben belastingvoordeel (zowel privé als zakelijk). Voor donateurs van een culturele ANBI geldt zelfs een extra belastingvoordeel. Een particulier mag bij een gift aan een culturele ANBI 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting. Bedrijven die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen zelfs 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Stichting Nederland Monumenteland ontvangt geen directe overheidssubsidies. Wij zijn voor onze inkomsten afhankelijk van de ondersteunende (erfgoed)organisaties, partners en losse schenkingen of donaties van particulieren.