fbpx

Menu

Sluiten

Help mee monumenten te beleven en door te geven

Steun stichting Nederland Monumentenland

Stichting Nederland Monumentenland is de verbindende schakel tussen publiek en cultureel erfgoed in Nederland. Monumenten verbinden met het dagelijks leven van iedere Nederlander. Dat is wat
wij met enthousiasme doen. Door ontmoetingen te organiseren - en te faciliteren - tussen eigenaren van monumenten, erfgoedprofessionals en een breed publiek.

Belangrijke taak
U kent vast wel één van onze (voornamelijk gratis) initiatieven: de VriendenLoterij Open Monumentendag, de Open Monumenten Klassendag, het Nationaal Monumentencongres of het nieuwsplatform De Erfgoedstem. Ons doel? Bewustzijn blijven creëren en het draagvlak vergroten voor het behoud van monumenten. Een belangrijke taak die we alleen met uw steun kunnen voortzetten.

Word Erfgoedvriend

Word vriend van stichting Nederland Monumentenland en maak een jaar lang deel uit van onze enthousiaste beweging. Zo maken we ons samen sterk voor het behoud van de monumenten in Nederland.
Word Erfgoedvriend

Eénmalig doneren

Elke dag werken wij aan de verbinding tussen mensen en monumenten. Ons land zit in een verbouwing en monumenten moeten worden beschermd. Help mee en steun ons met een eenmalige gift.
Doneer direct

Periodiek schenken

Het behouden van monumenten is een zaak van een lange adem. Schenk je ons vijf jaar lang een vast bedrag? Dan noemen we dit een periodieke schenking, welke je volledig kunt aftrekken van je aangifte inkomstenbelasting.
Schenk periodiek

Nalaten in uw testament

Een oude molen in uw woonplaats of een bekend kasteel in Gelderland. Wij willen deze monumenten behouden. U kunt daar aan bijdragen door Nederland Monumentenland op te nemen in uw testament.
Meer over nalaten

Zakelijk steunen

Wij werken graag samen met bedrijven die hart voor erfgoed hebben. Samen zetten we ons in voor de bescherming en het behoud van de monumenten in Nederland, voor huidige en toekomstige generaties.
Zakelijk steunen

Word vrijwilliger

Hou je van erfgoed? Wil je ons helpen bij bijvoorbeeld de organisatie van de Vriendenloterij Open Monumentendag? Of wil je je op een ander manier inzetten voor onze monumenten?
Word vrijwilliger

Nederland Monumentenland organiseert onder meer de volgende activiteiten:

Daarnaast beheert Nederland Monumentenland de digitale stem van het erfgoed en het online platform vóór en dóór de erfgoedsector; De Erfgoedstem.

Doneren met belastingvoordeel

Nederland Monumentenland is een stichting (zonder winstoogmerk) en heeft een culturele ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Donateurs van een ANBI hebben belastingvoordeel (zowel privé als zakelijk). Voor donateurs van een culturele ANBI geldt zelfs een extra belastingvoordeel. Een particulier mag bij een gift aan een culturele ANBI 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting. Bedrijven die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen zelfs 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Stichting Nederland Monumenteland ontvangt geen directe overheidssubsidies. Wij zijn voor onze inkomsten afhankelijk van de ondersteunende (erfgoed)organisaties, partners en losse schenkingen of donaties van particulieren.