Menu

Sluiten

Open Monumentendag Duurzaamheidsprijs 2022

16 september 2022
OMD2022_Enka_Mooijman-43

Open Monumentendag Duurzaamheidsprijs 2022                                           

Uit de 36 aanmeldingen voor de Open Monumentendag Duurzaamheidsprijs zijn door de jury drie finalisten gekozen: het Elevatorhuis in Rotterdam, de monumentale watertoren De Reusch in het Limburgse Schimmert, en het Oldschool Hotel in het Gelderse Winterswijk.

Op donderdag 8 september boog een expertteam zich over de genomineerden. Na een langdurig beraad werd dan eindelijk de winnaar bekend gemaakt door de directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Susan Lammers, tijdens de opening van Open Monumentendag in Ede. De monumentale watertoren De Reusch uit het Limburgse Schimmert mocht de schitterende prijs, een cheque ter waarde van €1500,- (voor professionele Wijzonol verfproducten i.c.m. technisch advies en ondersteuning) samen met een glazen kunstwerk, onder een daverend applaus in ontvangst nemen                                                                                                                            .

Wijzonol beloont de winnaar van de Open Monumentendag duurzaamheidsprijs 2022 met deze mooie cheque, omdat Koninklijke van Wijhe als Nederlandse verffabrikant de koploper is op het gebied van duurzaamheid. Zij behaalde in 2016 als eerste chemische bedrijf ter wereld het B Corp certificaat. Sinds begin dit jaar is Wijzonol Bouwverven trotse partner van Nederland Monumentenland, zij wil hiermee een extra impuls geven aan de verduurzaming in Nederland. Benieuwd hoe Wijzonol duurzaamheid vorm geef? klik dan op deze link