Menu

Sluiten

Nieuwe module Werken met vrijwilligers

9 juni 2021
Vrijwilligers snoeien

Leer in 30 minuten wat er komt kijken bij het coördineren van vrijwilligers

Wil jij met de vrijwilligers van jouw organisatie nóg beter samenwerken? Dan is de nieuwe module ‘Werken met vrijwilligers’ van het e-learning platform Leer je Erfgoed voor jou interessant. Vrijwilligers zijn onmisbaar in de erfgoedsector. Het is daarom heel belangrijk dat iedere vrijwilliger zich prettig voelt binnen de organisatie en is toegerust met de juiste kennis en kunde.

Module speciaal voor vrijwilligerscoördinator

De vrijwilligerscoördinator heeft een centrale en veelzijdige rol, waar veel bij komt kijken. Deze persoon stuurt de vrijwilligers niet alleen aan, maar zorgt ook voor structuur en biedt een luisterend oor wanneer dat nodig is. Hoe houd je het overzicht en zorg je ervoor dat iedereen tot zijn recht komt? In 30 minuten leer je wat er zoal komt kijken bij het coördineren van vrijwilligers. De online module ‘Werken met vrijwilligers’ is voor alle (aanstaande) vrijwilligerscoördinatoren, of zij nu vrijwilliger zijn of in dienst zijn van een organisatie. Na het afronden van de module ben je je ervan bewust hoe je met een groep vrijwilligers goed, veilig en zinvol kunt samenwerken.

De module ‘Werken met vrijwilligers’ is gemaakt in samenwerking met Stichting Het Drentse Landschap, Stichting Grote Kerk Naarden en Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh.

Meld je nu aan

Wil je deze of toekomstige modules volgen? Meld je dan zo snel mogelijk aan door een email te sturen naar via leerjeerfgoed@erfgoedacademie.nl. Tot eind 2021 is het platform gratis, vanaf 2022 zijn er kosten aan het platform verbonden. Vrijwilligers kunnen via de erfgoedorganisatie waarvoor zij zich inzetten bij het platform worden aangemeld.

Leer je Erfgoed

Leer je Erfgoed is het e-learning platform voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor het behouden en toegankelijk maken van ons erfgoed. Het biedt een leuke en makkelijke manier om je (praktische) kennis over (de omgang met) erfgoed uit te breiden.

Via het platform kun je diverse modules volgen, die een scala aan onderwerpen behandelen. Iedere cursus is gemaakt door een ontwikkelteam van deskundigen uit het veld met expertise over het betreffende onderwerp.

Erfgoedorganisaties kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe modules. Neem voor meer informatie contact op met leerjeerfgoed@erfgoedacademie.nl of kijk op leerjeerfgoed.nl.

Leer je Erfgoed is een initiatief van de ErfgoedAcademie, de Nationale Monumentenorganisatie en Stichting Nederland Monumentenland.