Menu

Sluiten

Nieuwe module ‘Veiligheidszorg erfgoed’ op Leer je Erfgoed

14 juli 2021
2.1 brand Brigitte

Brand, wateroverlast of diefstal, je moet er niet aan denken dat dit noodlot jouw monument treft. Toch is het belangrijk dat jouw organisatie weet hoe te handelen bij calamiteiten. En hoe je deze zoveel mogelijk kunt voorkomen.  De nieuwe module Veiligheidszorg Erfgoed van het e-learning platform Leer je Erfgoed biedt deze kennis speciaal voor vrijwilligers. In slechts 30 minuten doen de vrijwilligers basiskennis op zodat ze met meer zelfvertrouwen kunnen opereren tijdens noodsituaties.

Module Veiligheidszorg erfgoed

Calamiteiten zijn helaas niet te plannen. Ook vrijwilligers kunnen hiermee te maken krijgen tijdens hun aanwezigheid. Met de module Veiligheidszorg erfgoed worden vrijwilligers zich bewust van de risico’s en doen ze basiskennis op hoe te handelen in een noodsituatie. De meest veelvoorkomende incidenten als brand, wateroverlast en diefstal worden in de module besproken, waarbij aandacht is voor zowel preventie als bestrijding.

De module is uitermate geschikt voor vrijwilligers die actief zijn bij de meer kwetsbare monumenten, zoals kerkgebouwen, landhuizen, kleine musea, kastelen en molens.

De module ‘Veiligheidszorg Erfgoed’ is gemaakt in samenwerking met de VBMK, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Donatus Verzekeringen, Lebuinuskerk Deventer en Broshuis Consultancy.

Meld je nu aan

Wil je deze of toekomstige modules volgen? Meld je dan zo snel mogelijk aan door een email te sturen naar info@leerjeerfgoed.nl.

Tot eind 2021 is het platform gratis, vanaf 2022 zijn er kosten aan verbonden. Vrijwilligers kunnen via de erfgoedorganisatie waarvoor zij zich inzetten bij het platform worden aangemeld.

Leer je Erfgoed

Leer je Erfgoed is het e-learning platform voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor het behouden en toegankelijk maken van ons erfgoed. Het is een leuke en makkelijke manier om je (praktische) kennis over (de omgang met) erfgoed uit te breiden.

Via het platform kun je diverse modules volgen, die een scala aan onderwerpen behandelen. Iedere cursus is gemaakt door een ontwikkelteam van deskundigen uit het veld met expertise over het betreffende onderwerp.

Erfgoedorganisaties kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe modules. Neem voor meer informatie contact op met info@leerjeerfgoed.nl of kijk op leerjeerfgoed.nl.

Leer je Erfgoed is een initiatief van de ErfgoedAcademie, de Nationale Monumentenorganisatie en Stichting Nederland Monumentenland.