Fotograaf Mike Bink

Kijkje onder de Dom

Sinds 3 juni 2014 zijn de geheimen van het Domplein blootgelegd met de unieke ondergrondse expositie DOMunder. Midden op het eeuwenoude plein daal je af in 2000 jaar Nederlandse geschiedenis.

De ondergrondse ontdekkingstocht start met een tijdreis in middeleeuwse kelders en wordt met een slimme zaklamp vervolgd in het nieuw gebouwde gedeelte onder het Domplein. Archeologie komt letterlijk tot leven als de lamp verhalen en animaties activeert.

Utrecht centrum van Nederland
In DOMunder beleef je de geschiedenis vanaf het moment dat de Romeinen rond 45 n. Chr. het castellum Trajectum bouwden. Je ziet waarom Utrecht in de middeleeuwen het centrum van Nederland was. Zelfs de verwoestende storm die in 1674 het schip van de Dom deed instorten, maak je mee. DOMunder maakt de geschiedenis die verborgen ligt onder Domplein zichtbaar voor jong en oud.

Bezoek DOMunder
Dagelijks (m.u.v. maandag) zijn er op vaste starttijden ontdekkingstochten van ongeveer 5 kwartier. Een bezoek aan DOMunder begint op Domplein 4: hier is de ticketverkoop en start van de ontdekkingstocht in de eeuwenoude kelders van het UCK. Voor de fijnproevers zijn er speciale archeologierondleidingen. Wil je DOMunder bezoeken? Koop dan hier je ticket.

Foto: Mike Bink

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019