Werelderfgoed op een postzegel

De molens bij Kinderdijk, het Rietveld Schröderhuis en de Amsterdamse grachtengordel, allemaal staan ze op een zegel ontworpen door Piet Gerards. PostNL wil met de nieuwe zegels benadrukken hoe belangrijk deze cultuur- en natuurmonumenten voor Nederland zijn. Deze postzegels komen uit in samenwerking met Stichting Werelderfgoed.nl en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Eredivisie Nederlandse Monumenten
Harry Brinkman, voorzitter van Stichting Werelderfgoed, nam het eerste setje in ontvangst. Hij is blij dat op deze manier nog meer mensen in Nederland en daarbuiten in aanraking komen met werelderfgoed. “Het is toch de eredivisie van de Nederlandse monumenten”, zegt Brinkman.

Van Nellefabriek
Het zijn in totaal tien zegels. Er staan afbeeldingen op van de Stelling van Amsterdam, de grachtengordel van Amsterdam, Schokland, de molens bij Kinderdijk, het Rietveld Schröderhuis, de Waddenzee, het Woudagemaal, de droogmakerij De Beemster en Willemstad (Curaçao). Alleen de Van Nellefabriek in Rotterdam ontbreekt. Unesco verklaarde het gebouw afgelopen juni tot werelderfgoed, maar toen werden de postzegels al gedrukt. De Stelling van Amsterdam is daarom twee keer afgebeeld, zowel het fort bij Spijkerboor als forteiland Pampus. De Van Nellefabriek staat wel in het zogeheten prestigeboekje; een boekje met informatie en foto’s dat PostNL uitbrengt bij speciale postzegelseries.

Verkrijgbaarheid
Op de postzegels UNESCO Werelderfgoed staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 12 augustus te koop bij alle Bruna-winkels, bij de Stadboekwinkel in De Bazel te Amsterdam en via Collect Club op postnl.nl/collectclub. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

Monumenten genoemd in dit bericht:

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019