Stem op je favoriete molen en win!

Korenmolen De Zwaluw, papierfabriek De Middelste Molen, molen De Goede Hoop en molen De Korenbloem zijn genomineerd voor de BankGiro Loterij Molenprijs 2016. Het publiek kan van 3 september tot 3 oktober stemmen op zijn of haar favoriete molen. De molen met de meeste publieksstemmen ontvangt een bedrag van 50.000 euro om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Op 7 oktober wordt de winnende molen bekendgemaakt. Met de BankGiro Loterij Molenprijs vragen vereniging De Hollandsche Molen en de BankGiro Loterij aandacht voor de Nederlandse molens.

De genomineerden
* Korenmolen De Zwaluw in Hasselt (Overijssel) strijdt voor restauratie van de wieken, zodat de molen weer optimaal kan draaien en malen.
* Papierfabriek De Middelste Molen in Loenen (Gelderland) strijdt voor een nieuw bezoekerscentrum, waar nog meer mensen het productieproces van ambachtelijk papier kunnen ervaren.
* Molen De Goede Hoop in Mijnsheerenland (Zuid-Holland) strijdt voor nieuwe wieken en een betere toegankelijkheid van de molen voor publiek.
* Molen De Korenbloem in Ulvenhout (Noord-Brabant) strijdt voor het terugbrengen van de molen in zijn oude glorie, zodat het authentieke maalproces weer zichtbaar wordt.

Stemmen
Via de website van de Hollandse molen kan iedereen (vanaf 18 jaar) van 3 september, 10.00 uur tot 3 oktober, 12.00 uur ’s middags stemmen. Elke stem levert een euro op voor de gekozen molen en de molen met de meeste stemmen wint. De drie overige projecten krijgen het aantal verzamelde stemmen per project in euro’s uitgekeerd. Onder de stemmers wordt een geheel verzorgd molenweekend verloot.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019