Gelderland |
Bekijk alle routes!

Historische bouwwerken en natuur in de Veluwe

Imposante bouwwerken
Tussen alle natuurschoon vind je hier en daar een interessante bezienswaardigheid. Zo fiets je langs Jachtslot St. Hubertus. Het slot werd in 1914 ontworpen door architect Hendrik Petrus Berlage voor het echtpaar Kröller-Müller. Het interieur van het slot is ook ontworpen door de architect, zodat zowel alle meubels en andere spullen naadloos aansluiten bij de stijl van het gebouw. Aan het einde van de route kom je verder nog langs landgoed Groot Warnsborn. Dit landgoed stamt uit de 15e eeuw en het landhuis is door de eeuwen heen steeds verder uitgebreid en gerestaureerd.

Van der Valk Hotel Arnhem
De fietsroute start en eindigt bij Van der Valk Hotel Arnhem. Boek een overnachting in dit mooie hotel in een mooie groene omgeving. Dan kun je na je fietstocht goed uitrusten in een moderne hotelkamer en de dag erna eventueel fietstocht 116315 fietsen. Je kunt natuurlijk ook terecht bij het hotel voor een drankje of een smakelijke maaltijd om de dag mee af te sluiten.

Openluchtmuseum
In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem maak je een reis door de tijd. Je vindt er allerlei oude gebouwen zoals boerderijen, molens en vissershutten. Deze authentieke gebouwen zijn overgebracht naar het museum vanuit heel Nederland. Verder kun je een kijkje nemen in het leven van twee eeuwen geleden. Wat deden de mensen toen bijvoorbeeld voor werk? En hoe deden ze huishoudelijke taken? Het antwoord op al je vragen is terug te vinden in het museum. Er worden ook allerlei oudhollandse activiteiten georganiseerd. Denk aan broodjes bakken boven een haardvuur, breien, schaatsen en wol verven. Ook de smaakpapillen worden gestreeld in het museum. Je kunt er onder andere krentenbollen, poffertjes en oer-Hollandse soep eten. Dompel je een dagje onder in oudhollandse gezelligheid.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019