Friesland |
Bekijk alle routes!

De Lytse Marren Fietstocht

De Lytse Marren Fietstocht is door ‘Mijn Friesland’ op de eerste plaats gezet van de mooiste fietstochten van Friesland. Deze fietstocht voert door het Nationaal Landschap Zuidwest-Friesland. De Lytse Marren fietstocht heeft vanwege de hoge culturele belevingswaarde het predicaat LCH 2018 SWF (Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 Súdwest-Fryslân).

U kunt zich op www.fryslansudwest.nl verder informeren over deze prachtige fietstocht. U vindt daar ook de oplaadpunten en de openingstijden van de voet- fietsveren. Maar ook kunt u er terecht voor informatie over parkeren met de auto in Bolsward. Ook treft u op de site van www.fryslansudwest.nl/fietstochten.html een Youtbube-filmje aan over de Lytse Marren fietstocht (u kunt alvast de beleving van de Lytse Marren Fietstocht hiermee starten). De tocht is ontworpen met de wijzers van de klok mee!

Tip: Ongeveer twintig minuten na de start van uw tocht, nèt voor Wolsum, kunt u bij Kootje bij de Brug (Kanoverhuur Theetuin a/h Water), koffie of thee met appelgebak gebruiken. Of misschien een lunch? Na routepunt 16 (na de pont) kunt u een uitstapje maken naar Workum. Even het terrasje pakken bij Hotel de Gouden Leeuw?

Tip voor onderweg: neem een lekkere (turfgerookte) verse Friese droge worst mee voor onderweg. De turfgerookte worsten van Slagerij Yde de Boer aan de Jongemastraat (schuin t/o ‘Big Bazar’) in Bolsward zijn favoriet. De worsten worden iedere dinsdag vers gerookt. Een heerlijke versnapering voor onderweg. Gewoon doen!

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019