Huren | Bedrijfsruimte

Graansilo in Wehl

Silogebouwen worden wel ‘de kathedralen van het platteland’ genoemd. Deze eretitel is zeker van toepassing op het silogebouw van Wehl, een gemeentelijk monument.
Hoog torent het silogebouw boven dit Gelderse plaatsje uit. Het silogebouw en de bijbehorende magazijnen zijn, als onderdeel van een meelfabriek gefaseerd gebouwd in de periode 1920 – 1956. De agrarische industrie was erg belangrijk voor de ontwikkeling van Wehl. Toch was de graansilo jarenlang geen reden tot trots voor de inwoners van Wehl. Door leegstand ging de silo in conditie achteruit en in 1998 is al over sloop gesproken. Gelukkig is het niet zover gekomen. BOEi heeft zich over de graansilo ontfermd en heeft het gebouw in 2011 – 2012 gerestaureerd. Het gebouw heeft sindsdien zijn oorspronkelijke grandeur terug en is klaar voor een nieuwe functie. Inmiddels is het gebouw in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw en hebben zich diverse (creatieve) bedrijven in het gebouw gevestigd.

Herbestemming

De silo en de magazijnen hebben een oppervlakte van 851 m2, waarvan 257 m2 in het souterrain, 318 m2 op de begane grond en 276 m2 op de 1e verdieping en 257 m2 in het souterrain. De graansilo heeft nieuwe gebruikers veel te bieden. Het gebouw is gemakkelijk te bereiken door de ligging vlak naast het station van Wehl aan de spoorlijn Arnhem – Doetinchem, slechts 5 minuten van de snelweg A18  en beschikt vooralsnog over 12 parkeerplaatsen.

In de omgeving vinden veel nieuwe ontwikkelingen plaats die ondernemers kansen bieden. Aan de zuidzijde van het silogebouw staat de bouw van 200 – 400 woningen gebouwd en ligt een regionaal bedrijventerrein (80 ha).

Huurprijs

Er zijn ruimtes in de Graansilo te huur van 13m2 tot en met 138m2. Er zijn op dit moment nog enkele van de 15 ruimtes beschikbaar en direct klaar voor gebruik. Klik hier voor de plattegronden en voor meer informatie over de inrichtingsmogelijkheden

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019