Het Huis van Hilde opent haar deuren

Vandaag opent de Noord-Hollandse gedeputeerde Elvira Sweet het Huis van Hilde. Dit huis geldt als het nieuwste archeologiecentrum van Nederland. De opening van het Huis van Hilde is het sluitstuk van 4 jaar vergaderen, plannen en bouwen. 
In 2011 werd door de provincie Noord-Holland besloten dat Castricum de locatie zou worden voor het nieuwe provinciaal archeologische informatie centrum. In 2013 werd uiteindelijk begonnen met de bouw. Het Huis van Hilde huisvest het archeologisch depot van de provincie en een tentoonstelling over de archeologie van Noord-Holland.

In de vaste tentoonstelling staan 14 levensechte mensfiguren centraal, waaronder Hilde van Castricum en Cees de Steentijdman. Hun skeletten zijn opgegraven in Noord-Holland en liggen in de vitrines. Met forensische technieken zijn de gezichten gereconstrueerd. De meer dan 1000 tentoongestelde vondsten uit de Prehistorie, Romeinse tijd, Middeleeuwen en Nieuwe Tijd illustreren de archeologische rijkdom van de provincie.

Het gebouw dat ontworpen is door architect Fons Verheijen is compleet duurzaam en omvat 4200 m2 aan oppervlakte. Er is een ArcheoLab voor kinderen en schoolklassen, een café met terras, een filmzaal en zalen voor verhuur. Huis van Hilde ligt direct naast het NS-station Castricum, aan de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat.

Breng dit weekend een bezoek aan het Huis van Hilde in Castricum
Klik hier voor meer informatie.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019