Gooise woonhuisinterieurs uit 1875-1945 gezocht

Na de succesvolle boeken over wonen in Amsterdam Zuid is Stichting Historische Interieurs in Amsterdam in het Gooi gestart met het onderzoeksproject ‘Van grachtenhuis tot villa in het groen’. Doel van het is om bijzondere interieurs op te sporen en te onderzoeken in drie regio’s: Amsterdam en de forensengemeenten in Zuid-Kennemerland en het Gooi. Het eerste huis dat werd onderzocht staat in de gemeente Laren en heeft een fantastische woonhall waar vroeger dansfeesten werden gehouden. Het moet een bruisende tijd zijn geweest. In Hotel Hamdorff vonden verkleedpartijen en extravagante dansavonden plaats.

De zoektocht naar bijzondere huizen en interessante verhalen van bewoners moet leiden tot een kennis- en beelddossier van karakteristieke woonhuisinterieur. Er wordt een serie een serie portretten van huizen in tekst en beeld gemaakt, die maandelijks op de website verschijnen en later in een boek worden gebundeld. Daarnaast houdt de stichting een blog, Facebook- en Twitterpagina bij waarin het onderzoeksproces van dichtbij gevolgd kan worden. Onderzoekers en bewoners kunnen met elkaar in gesprek gaan over bijzondere vondsten, vroegere eigenaren, onderduikers, dienstbelletjes enzovoorts.

Wil je hier niets van missen? Meldt je dan aan voor de digitale nieuwsbrief op de website of volg de stichting op Facebook en Twitter.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019