Gids Monumentaal Wonen vernieuwd

De gratis gids Monumentaal Wonen is vernieuwd. Deze praktische brochure legt op eenvoudige wijze uit wat het betekent om eigenaar te zijn van een rijksmonument. Wonen in een monument brengt namelijk voordelen én spelregels met zich mee. Je krijgt antwoord op de meest gestelde vragen over aanschaf, restauratie en het behoud van monumenten. Deze gids is vernieuwd, aangepast aan de huidige wet- en regelgeving, financiële middelen en heeft een nieuw hoofdstuk over energiebesparende maatregelen voor monumenten.

Nieuw: energie besparen en duurzame oplossingen voor monumenten
De gids geeft antwoord op vragen als: Wat komt er kijken bij restauratie en planmatig onderhoud van mijn monument? Hoe zit het met wet- en regelgeving? Waar moet ik een vergunning aanvragen en zijn mijn kosten fiscaal aftrekbaar? In deze vernieuwde versie besteden we ook aandacht aan energie besparen en andere duurzame oplossingen. Maatregelen die in de praktijk vaak worden gecombineerd met onderhouds-of restauratiewerkzaamheden. Monumentaal Wonen is een handige wegwijzer voor eigenaren van rijksmonumenten, waarin alle praktische informatie gebundeld is in een overzichtelijke brochure.

Gratis downloaden
Je kunt de brochure gratis downloaden via www.restauratiefonds.nl/monumentaalwonen. De informatie wordt u aangeboden door het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, in samenwerking met Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Belastingdienst Bureau Monumentenpanden, De Groene Grachten en de Federatie Grote Monumentengemeenten.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019