Eerste Minecraft monumenten toernooi in Zwolle

Ben jij tussen de tien en vijftien jaar, kun je ontzettend goed bouwen in het computerspel Minecraft en weet je precies hoe gebouwen als De Peperbus en De Fundatie eruit zien? In Zwolle wordt volgende maand het eerste Minecraft monumenten toernooi gehouden, waarbij deelnemende jongeren zo gedetailleerd mogelijk een Zwols monument moeten nabouwen. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stadkamer en vindt plaats van 31 augustus tot en met 10 september. Jongeren tussen de tien en vijftien jaar worden uitgedaagd om in een virtuele 3D-wereld één van de monumentale gebouwen van Zwolle na te bouwen. De bouwer van dit mooiste gebouw wint een virtual reality bril.

Peperbus
Tijdens het Minecraft monumenten toernooi in Zwolle kiezen jongeren een monumentaal Zwols gebouw, zoals de Peperbus, de Fundatie of de Grote Kerk, dat zij zo gedetailleerd mogelijk na gaan bouwen. Het eindresultaat is dan, met een virtual reality bril, te bewonderen tijdens Open Monumentendag op 10 september. Een deskundige jury beoordeelt alle virtuele bouwwerken en kiest het mooiste gebouw.

Voor wie een Minecraft-opfriscursus kan gebruiken: Minecraft is een spel, een virtuele 3D-wereld, waarin de spelers alle vrijheid hebben om gebouwen, creaties en kunst te bouwen.

Aanmelden
Via minecraftzwolle@stadkamer.nl kunnen jongeren zich aanmelden voor dit toernooi. Op woensdagmiddag 31 augustus is er een bijeenkomst waarin uitleg wordt gegeven over het toernooi. De presentatie van de Minecraft-bouwwerken is op zaterdag 10 september. Jongeren kunnen gratis deelnemen aan het toernooi maar hebben hiervoor wel een eigen Minecraft licentie/account en een eigen desktop/laptop nodig.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019