Een ontdekkingsreis langs het erfgoed

Deze maand is De Bosatlas van het cultureel erfgoed gepresenteerd. Aan het boek is intensief meegewerkt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Het is een indrukwekkend overzichtswerk waarin niet alleen monumenten, maar ook landschappen, feesten en gebruiken de revue passeren. Van kastelen, musea en kerken tot voetbalclubs, popmuziek en straatnamen. Alles wat herinnert aan een ver of meer recent verleden wordt in deze atlas in kaart gebracht. De vele honderden onderwerpen zijn weergegeven in informatieve kaarten, verrassende infographics en prachtige foto’s.

Verborgen schatten
De Atlas belicht niet alleen bekende monumenten, maar ook tal van kleinere, verborgen schatten. Zelfs ogenschijnlijk onbeduidende objecten als eendenkooien, brandspuithuisjes en elektriciteitsmasten vertellen hun verhaal. Of wat te denken van kaarten over straatnamen, straatmeubilair, vooroorlogse productmerken, warenhuizen, schildersateliers en schrijversmonumenten. Verrassend is ook het hoofdstuk over Nederlands erfgoed in het buitenland.

De Bosatlas van het cultureel erfgoed is uitgegeven door Noordhoff Uitgevers. Het boek is vanaf 16 oktober verkrijgbaar in de boekhandel. Tot en met 31 december 2014 geldt de introductieprijs € 99,95, daarna is de reguliere prijs € 119,95.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019