Dijkpoort Hattem opengesteld voor publiek

Edith Koridon neemt zaterdag 30 mei officieel de Dijkpoort in gebruik als atelier en ruimte waar inwoners en bezoekers terecht kunnen om zich te verdiepen in ambacht en kunst. Samen met wethouder Jan van der Heeden verricht zij om 11.00 uur een openingshandeling, waarna geïnteresseerden worden rondgeleid door de poort. De Dijkpoort is vier middagen per week open voor alle publiek.

Atelier
De Dijkpoort wordt de komende jaren een atelier op de tweede etage en een rustige ruimte waar inwoners en bezoekers terecht kunnen om zich te verdiepen in ambacht en kunst. En natuurlijk om de trappen van de poort te beklimmen en zich te verwonderen over het prachtige uitzicht over stad en Ijssel, en vooral over de geweldige sfeer binnen deze unieke 14e eeuwse poort. Ook kunnen zij zelf aan de slag met kunst en ambacht in de oude stadspoort. Bovendien is het de bedoeling dat alle leerlingen van het basisonderwijs in Hattem en omstreken les krijgen in de Dijkpoort. Door deze invulling is de Dijkpoort in gebruik, wat het behoud van de poort ten goede komt.

Dijkpoort wekelijks geopend
De Dijkpoort is wekelijks geopend op dinsdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.30 uur. Eventuele wijzigingen of extra openingsmomenten zijn te vinden op de website van Edith Koridon: www.edithdejongkoridon.nl. In overleg is de poort ook op andere momenten geopend voor groepen, bijeenkomsten, presentaties, lessen of voor andere ideeën.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019