22-Oct-2015

Willemsoord in Den Helder, een bezoek waard!

Het schitterende cultureel erfgoed van Willemsoord laat je precies zien hoe de werf er vroeger uitzag. Dit is niet voor niets een rijksmonument! Struin over de oude werven, bezoek één van de leuke musea, maak een vaartocht in een prachtig gerestaureerde schip of laat de kinderen naar hartenlust spelen in een speelparadijs.

Dagje uit met Napoleon

Zelfs Napoleon was onder de indruk van de haven van Den Helder, hij liet er de grootste marinebasis met werf van ons land bouwen! Later was dit complex een scheepswerf voor de Koninklijke Marine. En nu? Nu is dit mooie stukje Den Helder een bijzondere plek voor een dagje uit. Willemsoord bruist als nooit tevoren. Kom zelf maar kijken en stap bijvoorbeeld in de onderzeeboot ‘Tonijn’.

Het hart van Willemsoord is de Museumhaven. Aan de kade liggen prachtig gerestaureerde schepen met als blikvanger het lichtschip Texel, dat eens een baken in de zee was. Met een aantal schepen kun je zelf een rondvaart maken. De twee musea op het complex, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het Marinemuseum geven een inkijkje in het heden en verleden van de marine en het reddingswezen. Voor kunstwerken en wisselende tentoonstellingen is er de Kunstuitleen.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019