14-Oct-2017 Purmerends museum
Kaasmarkt 20 Purmererd kosten individueel € 3,50

Stijlwandeling: J.J.P. Oud: opmaat naar De Stijl

Dit jaar staat in het teken van de honderdste verjaardag van de kunstbeweging De Stijl, vernoemd naar het in 1917 opgerichte tijdschrift De Stijl. Een van de mede oprichters van De Stijl is de in Purmerend geboren J.J.P. Oud.

De tentoonstelling gaat in op de familie, zijn vroege jaren, zijn relatie met onder meer H.P. Berlage, Jan Stuyt, Jac. Jongert en Mart Stam, zijn visie, zijn vroege ontwerpen en de stappen naar De Stijl toe. In de tentoonstelling zal ook een maquette van de Fabriek voor Gedestilleerde Drank, Kantoor en Opslagplaats voor de Purmerendse firma Wed. Oud te zien zijn, uitgevoerd door Bob Hartsuiker. Dit ontwerp van Oud is nooit uitgevoerd, maar wordt gezien als een zuiver voorbeeld van de Stijl.

Gedurende de expositie kun je deelnemen aan de Stijlwandelingen met als thema de Purmerendse architecten J.J.P. Oud – Mart Stam – Jan Stuyt, gecombineerd met een door de gids van het Gilde begeleid bezoek aan de tentoonstelling. De Stijlwandelingen worden gehouden op elke eerste zaterdag van de maand tot en met november om 13.00 uur, start bij het Purmerends museum op de Kaasmarkt. Als je met een groep van 5 of meer personen wil deelnemen aan eenn zaterdagwandeling, geef dat dan door (via stadswandelingen@gildepurmerend.nl of via 06 11 83 41 55), dit in verband met het eventuele inschakelen van een extra gids.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019