24-Dec-2014 Volwassenen € 14,00 p.p. Kinderen 4-12 jaar € 12,50 p.p. Museumkaarthouders € 3,00 toeslag p.p.
Kasteellaan 1 3455 RR Haarzuilens

Sprookjes van de Haar

Kom deze kerstvakantie (van 24 december t/m 04 januari 2015) naar Kasteel de Haar en ontdek tijdens de nieuwe rondleiding alle keukengeheimen van de kasteelkok vol wonderlijke sprookjesavonturen! Sprookjes van De Haar is een kerstbelevenis voor de hele familie. Ook voor wie niet in sprookjes gelooft…

Bij Kasteel de Haar horen een baron en een barones. Meestal wonen ze ergens anders, maar eens per jaar logeren zij in het kasteel. En dan is het hele kasteel in rep en roer! Wil je weten wat er allemaal moet gebeuren voordat de baron en barones helemaal tevreden zijn en ze hun deftige gasten kunnen ontvangen aan het diner? Ontdek waarom koks enorme spierballen nodig hadden, welk toetje van 80 kilo suiker is gemaakt, hoeveel keukens het kasteel heeft en nog veel meer geheimen van de kok…

Ook deze kerstvakantie zijn de mooiste prinsen, prinsessen, maar ook sultans, koningen en koninginnen uitgenodigd voor een groot sprookjesfeest. En met zoveel sprookjesfiguren in één kasteel komen sprookjes soms onverwachts tot leven! Want wat als je op zoek bent naar de ware ‘keukenprins’, hoe pak je dat aan? Of wanneer er op raadselachtige wijze een kroontje in de soep van de Barones belandt? Waar komt dat glazen muiltje tussen de broodjes kaas opeens vandaan? En wie is toch het meisje dat midden in de winternacht bij het kasteel aanklopte? Wil je weten hoe dit allemaal afloopt? Kom dan in de kerstvakantie naar een gloednieuwe editie van de Sprookjes van De Haar.

Voor het eerst na 100 jaar kun je deze kerstvakantie naast de deftige zalen en de oude keuken ook een kijkje nemen in de nieuwe keuken, de groentekeuken, de slagerij en de kindereetzaal.

Ook op 1e en 2e Kerstdag!
De sprookjesrondleidingen zijn alleen te zien van 24 december t/m 4 januari (niet op 31 dec. en 1 jan.). Er zijn ook sprookjesrondleidingen op 1e en 2e Kerstdag!

Speciale ‘Lichtjesavonden op het kasteel’
Je kunt ook kaarten reserveren voor één van de speciale Sprookjes Lichtjesavonden. Dé kans om het kasteel eens ’s avonds te bezoeken. Je beleeft dan de sprookjesrondleiding in een sfeervol verlicht kasteel. Een bijzondere ervaring en ook een beetje extra spannend…!

Data lichtjesavonden: 27, 28, 29, 30 december en 2 en 3 januari. Let op: In verband met een beperkt aantal rondleidingen is vooraf reserveren noodzakelijk.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019