27-Mar-2016 Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616AH Hernen
Zondag 27 en maandag 28 maart van 13.00- 17.00 uur Deelname: Volwassenen € 7,50, Kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,50 donateurs gratis

De Poort gaat weer open!

Tijdens de paasdagen gaat de poort van Kasteel Hernen weer open voor het publiek. Je kunt een rondgang door het kasteel maken met de “pratende” lantaren als gids, er zijn allerlei ambachtsdemonstraties, kinderactiviteiten, exposities, speciale rondleidingen en je kunt met de boswachter rondom het kasteel op stap.

Het ambachtsgilde St Thomas uit Nijmegen is er ook beide Paasdagen. Het Gilde bestaande uit twee families, die zijn gespecialiseerd in meubels maken en daarnaast houden de dames zich bezig met borduren. Verder zijn er ook nog andere ambachten zoals stenenvormen, koken, tegel maken, touwslaan en bandweven te zien.

Er zullen met de Paasdagen ook twee speciale exposities zijn: Alleen met Pasen organiseert de Brediusstichting een expositie over russische volkskunst en de andere van het Erfgoed Studiehuis Wijchen over “vroege” kastelen zal te zien zijn t/m 20 april.

Alle activiteiten zijn leuk voor jong en oud en daarnaast zijn er voor de kinderen ook nog een aantal kleine activiteiten, zoals oudhollandse spelen.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019