11-Nov-2017 Startpunt Blokhuisplein 40 Leeuwarden

Open Monumentendag Special Leeuwarden ‘Nieuw gebruik – Oud gebouw’

Zaterdag 11 november is de historische binnenstad van Leeuwarden  het decor van een Open Monumentendag Special. Het thema ‘Nieuw gebruik – Oud gebouw’ gaat over nieuw leven voor historisch waardevolle panden in de stad. Exclusief voor deze dag zijn 8 panden opengesteld, waarvan een aantal nog niet eerder te bezichtigen is geweest.

Openingstijden en informatie
Begin- en eindpunt van de route is de Blokhuispoort. Daar vindt u ook het centrale informatiepunt, u kunt hier eventueel ook gratis een folder met de route ophalen. De 8 panden zijn opengesteld van 10.00-17.00 uur. Let op: Het huidige Huis van Eysinga en de Porseleinvleugel van het vroegere Fries Museum zijn open vanaf 11.00 uur.

Download een PDF met een route langs alle open monumenten, en vind alle informatie over de monumenten en activiteiten op www.openmonumentendag.nl.

De Open Monumentendag Special is een initiatief van de landelijke Open Monumentendag organisatie, Het Nationaal Restauratiefonds, de Gemeente Leeuwarden en de werkgroep Open Monumentendag Leeuwarden.

Fotocredit: Jan van Dalen BOEi

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019