6-Sep-2014 10:00 tot 17:00 uur
Nieuwendijk 1, 3284 BE, Zuid-Beijerland Gratis, alleen kosten voor overtocht met de pond

Oogstdag Tiengemeten

Op zaterdag 6 september vindt de jaarlijkse Feestelijke Oogstdag op het eiland Tiengemeten plaats.

In en rondom de historische hoeves van het Landbouwmuseum, het Rien Poortvliet museum, het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en zorgboerderij de Idahoeve is van alles te beleven voor iedereen die van cultuurhistorie en natuur houdt. Van eenvoud, rust en gezelligheid.

Muziek en dans
Bij het Landbouwmuseum is een ouderwets gezellige markt met lekkere streekproducten uit de Hoeksche Waard. Muziek en dans zorgen voor extra sfeer. Antieke trekkertjes met huifkar rijden de bezoekers naar de Oude Polder van Tiengemeten aan de oostkant van het eiland. Zo’n tocht is al een belevenis op zich! In de Oude Polder worden de gewassen geoogst zoals in vroegere dagen. Kinderen zijn van harte welkom om mee te helpen bij de oogst en kunnen zich heerlijk vermaken met alle spelletjes die rondom de musea georganiseerd worden.

Ruim honderd vrijwilligers
De Oogstdag wordt georganiseerd door het Landbouwmuseum en het Rien Poortvliet museum in samenwerking met Natuurmonumenten. Hierbij zijn ruim honderd vrijwilligers betrokken die zich belangeloos inzetten om deze gezellige familiedag tot een succes te maken. De toegang tot beide musea tijdens de Oogstdag is gratis. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019