30-Aug-2014 10.00 - 12.00 uur
Zuidereinde 49
1243 KL's-Graveland
€14,00 per persoon
Leden natuurmonumenten €10,00 per persoon

Ochtendwandeling Gooilust met bezoek landhuis

Wandel op de ochtend van zaterdag 30 augustus door de levende geschiedenis van de buitenplaats Gooilust in ’s-Graveland.
Iedere maand staat één van de historische ’s-Gravenlandse buitenplaatsen centraal waarin natuur en cultuur samengaan. Tijdens de maandelijkse wandeling staat steeds een hoogtepunt centraal, bijvoorbeeld de geschiedenis, de bewoners, bomen of planten. Op zaterdag 30 augustus kan je het landgoed Gooilust ontdekken, zowel van buiten als van binnen.

Tijdens een ochtendwandeling van twee uur maak je kennis met het landhuis Gooilust, ook wel bekend als Het Bos van Blaauw. Voormalig bewoner Frans Ernst Blaauw hield van exotische dieren als gnoes en zebra’s. De onlangs gerestaureerde gnoestallen herinneren hier nog aan. Ontdek verder de bijzondere collectie exotische bomen. De wandeling wordt afgesloten met een begeleid bezoek aan het landhuis, nu kantoor en showzaal voor interieurinrichting. Waan je even terug in de tijd aan de hand van oude foto’s, aanmelden voor de wandeling kan hier.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019