20-May-2017

Militair erfgoed in Grave 20 mei 2017

Op 20 mei vindt de Open Monumentendag Special ‘Militair erfgoed’ in Grave (NB) plaats. Deze vierde editie van de Special laat de militaire historie van Grave en haar omgeving herleven. Liefhebbers van monumenten en militair erfgoed kunnen tijdens de Open Monumentendag Special diverse monumenten en musea gratis bezoeken. Ook zijn er activiteiten rondom het militair erfgoed van de stad. De vestingstad Grave ademt de bewogen militaire geschiedenis met haar vestingwerken: Hampoort, Kazematten en diverse musea. In het pittoreske centrum zijn nog authentieke kasseiwegen en 17e en 18e-eeuwse huizen, en fraaie en nauwe steegjes.

Programma

U kunt speciaal voor de Open Monumentendag Special opengestelde monumenten bezichtigen. Daarnaast is er een activiteitenprogramma gekoppeld aan deze monumenten. Kijk voor details over de opengestelde monumenten en musea, activiteiten en de openingstijden hier.

Op de Generaal de Bonskazerne (afwijkende openingstijd: vanaf 10:00 uur ) kan men onder andere een tentoonstelling van militaire voertuigen uit de jaren ‘50, ’60 en ’70 en een preview van het toekomstige munitiemuseum zien. In het centrum van Grave zijn ook diverse activiteiten. Bezoekers kunnen vanaf 12.00 uur met een origineel militair voertuig pendelen tussen de kazerne, het centrum van Grave, de Hampoort en het Kazemattenmuseum. Uniek is een groot trebuchet (middeleeuws slingerarm-artilleriewapen) wat in werking te zien is bij de Hampoort. Loop de trappen van het Historisch stadhuis op en bekijk de tentoonstelling van Operatie Market Garden. Meer informatie over Grave en omgeving kunt u krijgen bij Tourist Information Grave, die op de benedenverdieping van het stadhuis te vinden is. Hier start om 15.00 uur een rondleiding door de vesting met stadsgids, en er zijn diverse routekaarten voor fiets- of wandeltochten langs bijzondere plekken van de WOII in de stad en de omgeving beschikbaar. Neem ook een kijkje in de Sint Elisabeth en de Protestantse kerk.

Erfgoedfair

Als eigenaar/bewoner of liefhebber van jaren ’30 woningen, landhuizen, boerderijen en ander erfgoed kunt u uw hart ophalen op de Erfgoedfair. Op het gebied van lifestyle, restauratie, tuininrichting, onderhoud en energiebesparing tonen diverse bedrijven wat zij u kunnen bieden. Van traditioneel vakmanschap en oude bouwmaterialen tot interieur. Bestel uw toegangskaarten voor de Erfgoedfair met korting! Meld u nu hier aan voor de Erfgoedfair nieuwsbrief, ontvang een kortingscode en betaal slechts € 5 per persoon i.p.v. € 9,50 in de online voorverkoop. De korting is niet geldig aan de kassa, waar de kaarten € 12,50 kosten. Kinderen zijn gratis.

Foto ©WeijstersKooij

 

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019