20-Jun-2015 Onontdekte buitenplaatsen in Kennemerland

Midzomer Buitenplaatsenweekend

Tijdens het Midzomer Buitenplaatsenweekend op 20 en 21 juni openen acht onontdekte buitenplaatsen in Kennemerland hun poorten voor publiek. De vroegere lusthoven van rijke Amsterdamse kooplieden bieden een zomers programma aan vol muziek, tentoonstellingen, workshops, fietstochten en lekker eten en drinken.

Programma zaterdag 20 juni EN zondag 21 juni

  • Paviljoen Welgelegen in Haarlem biedt, naast rondleidingen door de stijlkamers, een tweetal tentoonstellingen. Enerzijds ‘Welkom in Welgelegen’ over het paviljoen en zijn bewoners. Anderzijds ‘Natuurtalenten’ waarin kunstenaars, die de natuur als uitgangspunt hebben of met natuurlijk materiaal werken, hun werk tonen.
  • Cultuurliefhebbers kunnen op Huis Leyduin in Vogelenzang de expositie ‘Afslag Leyduin’ bezoeken. Of een voorstelling van theater In ’t Woud bijwonen. Kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders het spannende spel ‘Sabotage op Leyduin’ spelen.
  • Enthousiaste gidsen verzorgen rondleidingen op Huis te Manpad in Heemstede en de Kasteeltuin van Assumburg in Heemskerk.
  • Op Landgoed Elswout in Overveen wordt het jaarlijkse Yogafestival Haarlem georganiseerd. Op Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord kan men genieten van heerlijke, zomerse culinaire arrangementen. Speciaal voor het Midzomer Buitenplaatsenweekend biedt Rent a Bike in Haarlem het weekend een zomers fietsarrangement aan.

Programma zondag 21 juni

  • Beeckestijn in Velsen-Zuid is op 21 juni het podium voor een bruisend Midzomerfestival met activiteiten voor het hele gezin, zoals yoga, theater, schilderen, muziek, poppentheater en het maken van heuse Beeckestijnmonsters van afval.
  • Genieten van een high tea? Dat kan op Velserbeek (De Theeschenkerij) in Velsen-Zuid. In de Kasteeltuin van Assumburg in Heemskerk zal Marten Fisher zelfgeschreven nummers ten gehore brengen.
Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019