19-Aug-2015 19 tot en met 23 augustus

Kom naar Sail Amsterdam 2015!

Je moet het een keer met eigen ogen hebben gezien: de bijzondere botenparade van Sail Amsterdam 2015. De stad verandert in één grote haven vol feest, vlaggetjes en matrozen!

Matrozen op straat

Eens in de vijf jaar gebeurt het: dan varen de mooiste schepen ter wereld naar de hoofdstad voor het enorme evenement Sail Amsterdam 2015. De vlaggetjes op de versierde boten wapperen lustig in de wind en er lopen zomaar matrozen op straat. Op de eerste dag van het festijn zie je vele schepen de haven binnen varen. Woensdag 19 augustus komen ze in een lange parade over het kanaal vanaf IJmuiden, een spectaculair gezicht. Mis het niet, want anders moet je weer vijf jaar wachten!

Tall Ships

De zogenaamde Tall Ships zijn de hoofdrolspelers tijdens Sail Amsterdam. Vergaap je aan bijzondere boten die bij elkaar zijn gebracht van over de hele wereld: de crème de la crème van de oceanen! Fier opgetuigd met klapperende zeilen liggen de boten te pronken in de wateren rondom Amsterdam: de Franse Grand Old Lady ‘Belem’ bijvoorbeeld, een enorm elegant schip dat voor het eerst in 1896 het ruime sop koos. Of de Alexander von Humboldt II, een geheel groen schip. Een droomscenario voor schepenliefhebbers!

 

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019