13-Nov-2015 13 november - 23 december 2015

Kerstmarkt in Valkenburg

De voormalige vestingstad wordt gedurende enkele weken omgetoverd tot een bijzonder sfeervol en knusse kerststad waar je optimaal in de stemming komt voor de naderende feestdagen.

Wat je niet mag missen, is de bovengrondse kerstparade in het centrum van Valkenburg (iedere woe- en zat avond ca. 19:00 uur), een sprookjesachtige optocht van prachtig versierde praalwagens, begeleid door prachtige muziek en dans acts.

Zoals ieder jaar bij de kerstmarkt in Valkenburg zal ook dit jaar weer veel tijd en aandacht worden besteed aan de aankleding van de Gemeentegrot en Fluwelengrot. Tijdens je wandeling door het gangenstelsel van deze eeuwenoude grotten komt u oren en ogen te kort. Geniet van de muziek, de heerlijke hapjes en drankjes en loop met tassen vol kerscadeaus de grot uit. De kilometers lange, historische gangenstelsels worden gevuld met feestelijk  versierde stalletjes, mooie verlichting en romantische kerstmuziek.

Ook kun je deelnemen aan een speciale kerstwandeling door Valkenburg, waarbij je onderweg bij verschillende horecagelegenheden geniet van heerlijke amuses.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019