16-Dec-2017 Drostestraat 20 Amerongen
16 december 2017 t/m 30 december 2017

Kerst op Kasteel Amerongen

Kom de nostalgie proeven op Kasteel Amerongen! Van 16 december tot en met 30 december 2017 is het hele Huys gehuld in kerstsfeer. Het Huys zal prachtig versierd zijn met lichtjes, guirlandes en prachtig opgemaakte kerstbomen. Een rondleider zal u mooie verhalen vertellen over hoe de Amerongse adellijke heren en dames de kersttijd beleefden: gasten die op bezoek kwamen, sfeervolle feesten, prachtige kerstbomen en natuurlijk kerstcadeaus! De Engelen (de textielvrijwilligers) hebben zelfgemaakte kerstversieringen gemaakt die zo fijn zijn dat ze hun naam eer aandoen. Daarnaast wordt de waskeuken omgetoverd tot een levensgrote kijkdoos met een prachtig winters landschap. Het Huys zal uitgebreidere openingstijden hebben (ook in de avond) en er worden allerlei activiteiten en muziekevenementen georganiseerd om met u kerst te vieren!

De reguliere entreeprijzen zijn van kracht.

Extra activiteiten

Het Huys is deze kerstperiode (16 december tot en met 30 december) dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur (eerste rondleiding start om 12.00 uur, laatste rondleiding start om 16.00 uur). Op 17, 24 en 26 december zijn er geen rondleidingen, maar is er een zaalgidsenopstelling. U kunt dan het kasteel op eigen gelegenheid en in uw eigen tempo bewonderen. 16 en 22 december is het Huys ook ’s avonds geopend van 19.00 uur tot 21.30 uur. U kunt het Huys dan op eigen gelegenheid bezichtigen. Voor een overzicht van de activiteiten en openingstijden klik hier.

Op 17 december en 26 december zijn er ook leuke kinderactiviteiten. Uw kind kan op deze dagen kerstknutselen in de Bentinckkeuken en kan mee helpen met het optuigen van de kinderkerstboom. Er is dus van alles te beleven voor jong én oud!

Kerst is geen kerst zonder muziek. Muziek was voor de kasteelbewoners al een belangrijk onderdeel. Op 16, 17, 22, 24 en 26 december vormt de muziek een logisch en sfeer- bepalend onderdeel van de totale beleving op Kasteel Amerongen in kersttooi.Uiteenlopende ensembles zijn hiervoor uitgenodigd, onder andere het Andrieskerkkoor, Future Ladies, het Salvator Kinderkoor en het Kleinkoor Houten. Voorgaande jaren werd het zingen van kerstliederen rond het historische Bätzorgel aan het eind van de dag als een onverwacht hoogtepunt ervaren door de bezoekers die er veel plezier aan beleefden. Dit jaar zullen onder anderen de organisten Ad Verhage en Hans Wegen  zorgen voor de muziekbegeleiding. De aanwezige koorzangers ondersteunen het geheel. Het muziekprogramma wordt nog verder uitgebreid. Houd de agenda in de gaten voor meer informatie!

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019