22-Dec-2014 Airborne Museum ‘Hartenstein’ Utrechtseweg 232 6862 AZ Oosterbeek
Volwassenen € 8,50 Jongeren 13 t/m 18 jaar € 5,50 Kinderen 6 t/m 12 jaar € 4,00

Kerst in het Airborne Museum

Kom deze kerstvakantie naar Airborne Museum ‘Hartenstein’ en maak je eigen Christmas Cracker of speel mee in de avontuurlijke wereld van Tom & Katja, de hoofdpersonen uit de gelijknamige familieroute in het museum.

De dagen voor Kerst, op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 december kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders hun eigen Christmas Crackers-papieren kokers gevuld met een raadseltje en confetti-maken in de Hall of Fame van het Airborne Museum. In Groot Brittannië worden de Crackers traditiegetrouw op Kerstavond met een knal uit elkaar getrokken en de raadseltjes voorgelezen. Neem je crackers mee naar huis voor een echte Cracking Christmas! En weet je het antwoord op het Airborne Kerstraadsel? Dan mag je een cadeautje uitzoeken onder de kerstboom.

Jouw eigen Tom & Katja verhaal
Zoals altijd kun je in het museum de Tom en Katja familieroute volgen en zelf op Airborne ontdekkingstocht gaan. Het vertellen van spannende verhalen in de donkere dagen voor Kerst is ook een echt Engels gebruik, net als het maken van Christmas Crackers. Speciaal voor deze gelegenheid leest Rob Buiskool, de schrijver van de Tom en Katja avonturenromans, voor uit zijn boeken op maandag 29 en dinsdag 30 december. Vervolgens krijg je de kans om zelf je eigen plotwending te bedenken en in de huid te kruipen van Tom of Katja. Hoe loopt jouw verhaal af? Na de spannende ontknoping van het echte verhaal zal Rob Buiskool zijn werk signeren.

Wanneer, waar en voor wie?
Christmas Crackers maak je op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 december van 12:00 tot 16:00 uur. Op maandag 29 en dinsdag 30 december leest Rob Buiskool voor en verzin je zelf je eigen Tom& Katja verhaal van 14:00 tot 15:30 uur. Al deze activiteiten zijn geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar en vinden plaats in de Hall of Fame. Inschrijven is niet nodig en er geldt geen meerprijs.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019