29-Oct-2016 Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
Kosten: volwassenen € 8,00 en kinderen t/m 18 jaar € 6,00. Tijd: tussen 19:00-22:00 uur (vertrek groep elke 20 minuten tussen 19.00 en 21.10 uur) Duur 1,5 uur

Kastelennacht

Op zaterdagavond 29 oktober opent kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen de deuren voor een interactief bezoek in de avonduren. In samenwerking met Nachttheater uit Arnhem ontvouwt zich een spannend verhaal door verschillende ruimtes van het kasteel.

Er wordt een meisje vermist
De zon is onder, de avond valt. Het museum is al gesloten, alle lichten zijn uit. Een bewaker loopt nog zijn laatste ronde over het terrein rondom het kasteel. Zijn zaklamp schijnt over de gracht, het licht zoekt naar dat vermiste meisje. Vier uur eerder kreeg hij de melding dat er een meisje was verdwenen in de buurt van het kasteel. Gesteund door zijn vrouwelijke collega via de Walkietalkie gaat hij op zoek.

Een interactieve zoektocht
Voor de derde keer organiseert kasteel Doorwerth samen met Nachttheater (Arnhem) een interactieve tocht langs verschillende personages en spannende puzzels. De deelnemer moet zelf het mysterie ontrafelen en er zelf achter komen wat er nu echt aan de hand is. Uniek is dat de bezoeker – door keuzes te moeten maken – zelf het verloop van het verhaal bepaalt. Eindigt de avond zoet? Of juist bitterzoet? Dat is aan de bezoeker. Spannend voor jong en oud (vanaf 8 jaar).

 

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019