10-Jan-2015

Kasteelrondleiding ‘Wat een weelde’

Een bezoek aan Kasteel de Haar brengt u terug naar de hoogtijdagen van het kasteel en haar bewoners. Verbaas u over de on-Nederlandse weelde waarin de bewoners en hun gasten leven in de septembermaand. 

Kasteel de Haar wordt al sinds de herbouw aan het eind van de 19e eeuw één maand per jaar bewoond, in september. De familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar komt dan uit alle windstreken overgevlogen om, samen met hun internationale gasten, te genieten van dit bijzondere zomerverblijf.

Kasteel de Haar is bijzonder door de combinatie van een Middeleeuwse uitstraling met alle technische ‘nieuwe snufjes’ die de eeuwwisseling maar te bieden had. Tel daar dan ook nog de collectie kunstschatten die baron Etienne en barones Hélène van over de hele wereld meenamen en een enorm park met prachtige tuinen bij op en u begrijpt waarom de familie hier zo graag verblijft.

Om een maand lang op spectaculaire wijze in het kasteel te vertoeven, is een uitgebreide voorbereiding nodig. Uw gids vertelt u alles over het werk dat maanden van tevoren aanvangt en naarmate september nadert het kasteel steeds meer doet ‘leven’. U hoort hoe baron Etienne en barones Hélène de maand doorbrachten en hoe hun kleinzoon Thierry in de jaren ’70 deze traditie voortzette met bijzondere gasten als Brigitte Bardot en Roger Moore. U ziet zowel de vertrekken waar het personeel de dag doorbrengt als de prachtige stijlzalen waar de diners en feesten plaatsvinden. En uiteraard neemt u ook nog een kijkje in de slaapvertrekken van de baron en barones.

Reserveer hier uw tickets.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019