29-Apr-2015 11:00 uur t/m 15:00 uur
Station Wolfheze, Johannahoeveweg 2, 6874 CDWolfheze Lid: € 25,- , Niet-lid: € 35,-

Holland op zijn mooist-Wolfheze

Doe net als de schilders van de Haagse School en reis op 29 april per trein af naar station Wolfheze. De boswachter wacht je op voor een wandeling door een schilderachtig landschap rond het dorp Wolfheze.  

Op pad met de Haagse School
De schilders van de Oosterbeekse en de latere Haagse School waren in de 19e eeuw gefascineerd van de natuur rond Wolfheze en ze legden deze dan ook veelvuldig vast in vele fraaie schilderijen. Een landschap dat voor een deel nog hetzelfde is als toen de schilders vanuit het hele land hier naar toe trokken. Aan de hand van een aantal schilderijen ga je op zoek naar bijzondere plekken: je loopt langs de restanten van de duizendjarige den, langs de Wolfhezerbeek en onder de Wodanseiken door. Je komt op de historische plek waar Maris voor het eerst Mauve ontmoette en de plek waar de schaapskooi van Mauve stond en misschien zie je de blaarkoprunderen die ook in de 19e eeuw hier al rondliepen.

Uitspanning Wolfhezen
Rond de middag lunch je in hotel Wolfheze op de plek waar vroeger de “uitspanning Wolfhezen” stond, niet toevallig ook de plek waar Bilders vaak vertoefde en andere schilders meenam het veld in. Naast het hotel staat de dikste eik van Wolfheze.

Handige tips
* koop van tevoren een kaartje online
* Trek stevige schoenen aan
* Honden zijn niet toegestaan

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019