21-May-2016 21 en 22 mei 2016

Friese Waterlinie2daagse op 21 en 22 mei

De Friese Waterlinie Wandel2daagse voert je op zaterdag 21 en zondag 22 mei langs de unieke historische verdedigingslinie in Zuidoost Friesland. Het is beleven en genieten langs de schitterende omgeving van de rivieren de Lende en de Tjonger en het vroegere veengebied tussen Kuinre en Bakkeveen. De 84 kilometer lange tocht wordt gelopen in 2 etappes met 3 verschillende afstanden en 3 startlocaties per dag.

Op diverse plaatsen langs de rivieren De Lende, Tjonger en in het Zuidoosten van Friesland zijn sporen van de oude verdedigingslinie uit het jaar 1672 zichtbaar gemaakt. Denk hierbij aan de Blesseburgschans, Bekhofschans en de Zwartendijksterchans. Op een plezierige en ontspannen wijze kun je kennismaken met dit Cultuurhistorisch Erfgoed.

Deelnemers kunnen kiezen tussen 42, 27 of 15 km. per dag vanaf verschillende startlocaties. Het is ook mogelijk om één dag mee te lopen. Wandelaars die beide dagen hebben volbracht ontvangen de special ontworpen 3D Zwartendijksterschans medaille. Wandelaars die één dag mee doen ontvangen een leuke verrassing. Na het volbrengen van de tocht is het genieten van live muziek bij de finish op beide dagen.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019