23-May-2015 1-11-2014 t/m 31-12-2016
Groeneveld 2, 3744 ML Baarn Volwassenen € 5, kinderen € 2,50

Expositie Kasteel Groeneveld: Nederland is een feest!

Kom naar Kasteel Groeneveld voor de kleurrijke en interactieve tentoonstelling Nederland is een Feest!. De originele prenten van het boek Nederland van Charlotte Dematons vormen de rode draad van de expositie.

Ontdek hoe wonderlijk ons land is ingericht en op hoeveel manieren wij onze bijzondere volksaard uiten. Van hagenpreek tot Bokkenrijders, van Madurodam tot de bollenvelden: talloze tradities en attracties passeren de revue in Nederland is een Feest!. Ook dat wat ons land zo eigen maakt staat erin, zoals ‘pensionado’s’ in uniseks regenjacks op de fiets. Natuurlijk tot in de grappigste details verbeeld. Inclusief pensionado’s in uniseks regenjacks op de fiets.

Loep & Layar
Bij de originele minutieus geschilderde prenten van Carlotte Dematons ligt een loep om ze goed te bekijken. Bezoekers met een smartphone of tablet krijgen via gratis Layer-app toegang tot vele leuke feiten en weetjes over Nederland.

Oud-Hollandsche familiespelen
Speciaal voor de kinderen is de zolder ingericht met oudhollandse spelen. Deze spelen zijn aan acht van de prenten uit de expositie gekoppeld, zoals twister spelen in Den Haag of dieren vangen op de Veluwe.

Kinderroute
Ook buiten in het park kom je Nederland is een feest! tegen. Aan de hand van prenten van Charlotte Dematons beantwoorden de kinderen vragen over kasteel, landgoed en omgeving. De allerkleinsten kunnen kabouters zoeken die zich verstopt hebben in de buurt van het bord. Leuk voor het hele gezin!

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019