10-Jan-2015 volwassenen € 5, kinderen € 2,50.
groeneveld@staatsbosbeheer.nl. Groeneveld 2, 3744 ML Baarn

Expositie Kasteel Groeneveld- Nederland is een feest!

Kom naar Kasteel Groeneveld voor de kleurrijke en interactieve tentoonstelling Nederland is een Feest! De originele prenten van het boek Nederland van Charlotte Dematons vormen de rode draad van de expositie.

Ontdek hoe wonderlijk ons land is ingericht en op hoeveel manieren wij onze bijzondere volksaard uiten. Van hagenpreek tot Bokkenrijders, van Madurodam tot de bollenvelden: talloze tradities en attracties passeren de revue. Natuurlijk tot in de grappigste details verbeeld. Inclusief pensionado’s in uniseks regenjacks op de fiets.

Loep & Layar
Bij de originele minutieus geschilderde prenten van Carlotte Dematons ligt een loep om ze goed te bekijken. Bezoekers met een smartphone of tablet krijgen via gratis Layer-app toegang tot vele leuke feiten en weetjes over Nederland.

Oud-Hollandsche familiespelen
Speciaal voor de kinderen is de zolder ingericht met oudhollandse spelen. Deze spelen zijn aan acht van de prenten uit de expositie gekoppeld, zoals twister spelen in Den Haag of dieren vangen op de Veluwe.

Handig om te weten

* Datum: 01-11-2014 t/m 31-12-2016
* De originele prenten worden wisselend tentoon gesteld, in combinatie met aanvullende exposities en bijzondere evenementen.
* Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur.
* Park, binnentuin en winkel zijn gratis te bezoeken.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019