14-Dec-2014

Atelier Kuijten in Groet Open Monument van de Maand

Op zondag 14 december is in het Noord-Hollandse kunstdorp Groet het atelier van de schilder Harrie Kuijten gratis toegankelijk voor publiek. Het Atelier in Groet is verkozen tot Open Monument van de Maand December. De schilder Harrie Kuijten, was een kunstenaar die wordt gerekend tot de Bergense School.

Kunstdorp
In het Noord-Hollandse kustdorp Groet bevindt zich op de hoek van Heereweg en de Harrie Kuijtenweg het atelier van de schilder Harrie Kuijten (1883-1952). Kuijten schilderde portretten, landschappen en stillevens, maar staat vooral bekend om zijn strandtaferelen. Hij vestigde zich in 1936 in Groet, in de atelierboerderij van de glaskunstenaar van de Amsterdamse School Joep Nicolas. Hier heeft hij gewoond en gewerkt tot aan zijn dood in 1952. Zijn dochter Cecile Kuijten houdt het atelier, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan, in stand.

Beleef de kleuren en geuren van vroeger
Wilt u een authentiek schildersatelier in een eeuwenoude stolpboerderij, met schilderijen, de vitrines met kunst, de meubelen, kleuren en geuren ervaren, breng dan zondag 14 december 2014 van 10.00 uur tot 17.00 uur een bezoek aan Atelier Kuijten.

Over Open Monument van de Maand
Het Open Monument van de Maand is een initiatief van Stichting Open Monumentendag. De stichting wil de publieke belangstelling voor monumenten vergroten en meer draagvlak creëren voor het behoud van monumenten.

Het Open Monument van de Maand wordt georganiseerd in aanloop naar Open Monumentendag 2015, in het weekend van 12 en 13 september. Het thema van Open Monumentendag 2015 is Kunst & Ambacht. Tijdens deze dag zijn duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk voor publiek. Het evenement trekt jaarlijks rond de 900.000 bezoekers, hiermee is het één van de grootste culturele evenementen van Nederland. De Open Monumentendag is onderdeel van de European Heritage Days.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019