17-Oct-2015 Zaterdag 17 oktober 2015
Geopend van 10:00 tot 17:00 uur

4e Molendag Hoeksche Waard

Het is inmiddels een begrip in de Hoeksche Waard en omstreken: de Molendag Hoeksche Waard. Op zaterdag 17 oktober aanstaande zetten de molenaars van de Hoeksche Waard hun deuren wagenwijd open voor het publiek. Tussen 10.00 en 17.00 uur kan iedereen, van jong tot oud, kennismaken met de verschillende soorten molens en het ambacht van molenaar. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer een aantal molen-gerelateerde deelnemers, zoals de Oude Bakkersschuur in Maasdam, museum ‘Het Land van Strijen’ te Strijen en ‘De Stoomgenerator’ in Goudswaard.

De molendag staat dit jaar in het teken van de opleiding tot molenaar. Onder het motto ‘Geef je eigen draai aan de molen, word molenaar!’ kunnen bezoekers en geïnteresseerden op deze dag kennis maken met de verschillende aspecten van het ambacht en werkzaamheden op de molen.

Dit jaar kunnen er diverse molens tegen een kleine vergoeding per paardenwagen of antieke bus worden bezocht. Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van een monumentale lijnbus, waarmee diverse molens aangedaan kunnen worden! Voor meer informatie over de rit per paardenwagen kunt u contact opnemen met Ben Holster (pjholster@kpnplanet.nl). Meer informatie over de busverbindingen is opvraagbaar bij Kevin Strijker (info@deamusementfabriek.nl).

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019