Agenda

Nederland kent duizenden monumenten. Ontdek deze verborgen schatten en geniet van verassende verhalen achter deze monumenten. Kijk hieronder voor een overzicht van de activiteiten deze maand.

Op de Agenda
 • 17Dec
 • 12-Jan-2019

  Ontdek Radio Kootwijk

  Eén van de meest markante gebouwen van Nederland ligt midden op de Veluwe: het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Samen met de gids loop je langs de monumentale pomphuisjes naar het hoofdgebouw. Daar staat de koffie en thee klaar en wordt er een korte film getoond. De gids neemt je vervolgens mee door het gebouw en vertelt je alles over de architectuur, techniek, de boeiende historie en het leven in het dorp Radio Kootwijk. Lees verder »

  12Jan
 • 27-Jan-2019

  Ontdek Kasteel Westhove in de Manteling van Walcheren

  Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de Manteling van Walcheren vanuit kasteel Westhove. Bij aankomst krijg je een inleiding over geschiedenis van deze 17e eeuwse buitenplaats. Aansluitend beklim je de toren van het kasteel. Vanaf het dak heb je prachtig uitzicht over de bossen, stukken duin, statige lanen en slingerpaadjes van dit natuurgebied en over de rest van Walcheren. Weer beneden maak je een korte wandeling in de Engelse landschapstuin van buitenplaats Westhove en beleef je de omgeving vanaf de grond. Lees verder »

  27Jan
 • 5Apr
 • 14-Jun-2019

  Open Tuinen Dagen

  Tijdens het derde weekend van juni openen meer dan 30 tuinen van zowel particulieren als instellingen hun deuren weer voor het publiek. Dit jaar is het thema ‘kunst’.

  De Amsterdamse Open Tuinendagen 2019 zijn dé gelegenheid om veel ontwerpen van bekende tuinarchitecten op één dag te kunnen bekijken en vergelijken.

  De opbrengst van de Open Tuinen Dagen is bestemd voor het Grachtentuinen Fonds.

  14Jun
Load More
De initiatiefnemers zijn:
Deze website komt mede tot stand in samenwerking met:

© Nederland Monumentenland 2014