13.700 handtekeningen voor BiebOpNeude

Op 6 november overhandigde BiebOpNeude 13.700 handtekeningen aan wethouder Jeroen Kreijkamp van D66 gemeente Utrecht. Tijdens de overhandiging waren veel raadsleden aanwezig. Hiermee sluit het initiatief de petitie af die zij enkele maanden geleden begon. De ondertekenaars willen dat de Utrechtse politiek zich inspant om de nieuwe Bibliotheek met culturele functies te vestigen in het oude Postkantoor op de Neude.

Publieke functie
Op die manier krijgen de Utrechters het mooiste monument van stad terug en krijgt het gebouw zijn oude publieke bestemming terug. Met de Bieb op de Neude krijgt Utrecht weer een cultureel hart en worden de culturele functies van het plein versterkt. PVDA raadslid G. Bouazani liet weten een amendement in te dienen om de BiebOpNeude alsnog mogelijk te maken.

Veel aanhang
BiebOpNeude. 8639 deden dit op papier en meer dan 5000 online op petitie24.com. Ook groeide de facebookpagina ongekend hard tot meer dan 7000 likes! Bekende Utrechters steunden het initiatief waaronder stadsdichter Ingmar Heijtze, Henk Westbroek en Manon Uphoff. Maar ook de kleinzoon van de beroemde architect Rob Crouwell steunt het initiatief BiebOpNeude. De initiatiefnemers zijn ongelofelijk blij met de resultaten en hopen dat de politici hun verantwoordelijkheid nemen en deze maatschappelijke beweging serieus nemen. De politici kunnen 13700 handtekeningen niet gewoon naast zich neerleggen en dienen de mogelijkheden voor een Bieb Op De Neude echt serieus te onderzoeken, vindt BiebOpNeude.

Nederland Monumentenland en haar onderdelen worden ondersteund door:

© Nederland Monumentenland 2019